woensdag 7 november 2012

HRM-manager opgelet!

Administratieve ondersteuning voor uw medewerkers


U bent dagelijks bezig om die voorwaarden te scheppen waarbinnen uw medewerkers optimaal kunnen presteren. Het welbevinden van de medewerker is daarbij van erg groot belang.

Niet alleen voldoet u aan de Arbo-voorwaarden, ook het plezier in de eigen werkzaamheden is erg belangrijk voor uw medewerkers.

U weet namelijk als geen ander, dat een gelukkige werknemer een productieve werknemer is.

Helaas wordt het geluk van uw medewerker voor het grootste deel bepaald, precies daar, waar u het minste invloed op heeft. De situatie thuis. Twee factoren waarop u in eerste instantie geen grip heeft. De relationele en gezinssituatie en de persoonlijke financiële situatie.

En zeker de laatste kan juist voor uw organisatie een gevaar zijn. Niet alleen kan een medewerker door financiële problemen opeens stukken minder gaan presteren. Ook kan een medewerker in financiële nood wel eens in de verleiding komen om frauduleuze handelingen te verrichten. Iets waar u absoluut niet op zit te wachten.

Om nu te voorkomen dat het zo ver kan komen, willen wij u graag wijzen op onze budgetdiensten die wij aanbieden. HVR Advies is al jarenlang gespecialiseerd in financiële planning en administratieve ondersteuning aan particulieren. Door de financiën van particulieren tijdig te ordenen en budgettair weer op orde te krijgen, kan worden voorkomen dat uw medewerker in de problemen geraakt.

Hierdoor blijft uw medewerker ook in zijn of haar werk gelukkiger en word de fraude binnen uw organisatie zoveel mogelijk beperkt.


Informeren of toch adviseren?

Vanaf 2013 worden financieel adviseurs voor veel produkten niet meer betaald via het provisie-model, echter zal men voor verleende diensten de klant rechtstreeks gaan factureren. Dit heeft nogal wat gevolgen voor uw medewerkers. Veel van hen zullen de kosten voor financieel advies niet meer kunnen betalen en met vragen zich tot de afdeling personeelszaken gaan wenden, zoals dat nu al vaak gebeurt wanneer men vragen heeft over bijvoorbeeld de pensioenregeling. Los van het feit, of uw organisatie de kennis in huis heeft lijdt informeren al gauw tot adviseren en dat is zonder een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten niet toegestaan.

Nu kunt u natuurlijk een medewerker vrij maken om hem of haar op te leiden tot financieel adviseur, echter zullen de kosten en tijdsinvestering niet in verhouding staan tot de service die u daarmee richting uw medewerkers wenst te verlenen.

Gezien het vorenstaande willen wij u graag wijzen op onze dienstverlening. Wij kunnen in overleg met u uw medewerkers van advies gaan voorzien, waarbij diverse mogelijkheden zijn af te spreken over de wijze waarop dat wordt ingeregeld. U kunt uw medewerkers doorverwijzen naar ons kantoor, waarbij de werkgever een bijdrage levert in de kosten van het advies, of u huurt één van onze adviseurs voor 1 of meerdere dagdelen per maand in, waarbij wij op uw bedrijf uw medewerkers van advies kunnen voorzien. Ook zijn andere samenwerkingsvormen die voor uw organisatie wenselijk zijn bespreekbaar.

In een persoonlijk onderhoud inventariseren wij graag uw wensen en maken dan een passend voorstel die voor alle partijen het meest werkbaar is.

Wat wij precies doen staat beschreven op onze site, www.hvr-advies.nl . Wij nodigen u dan ook graag uit onze site (www.hvr-advies.nl) te bezoeken en te zien wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen.

Wilt u na het lezen van deze brief, of uw bezoek aan onze site meer informatie, dan verzoek ik u contact met ons op te nemen (info@hvr-advies.nl). Wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,



Henk van Rooijen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten